Bitmain vertraagt de verzending van haar Antminer bitcoin mijnbouwmachines met drie maanden.

Volgens een bericht op de officiële Wechat account van Bitmain, zei de Chinese bitcoin-mijnwerkersfabrikant dat klanten wier orders in juni en juli zouden moeten worden geleverd, zouden moeten wachten tot september en oktober. Die bitcoin-mijnbouwmachines worden meestal drie maanden voor de levering besteld. De Chinese fabrikant heeft de verzending met drie maanden vertraagd, wat betekent dat de vertraagde verzendingen rond maart kunnen zijn besteld, waardoor dit een zes maanden durende wachttijd voor de getroffen bitcoinemijnwerkers is.

De vertraging is het gevolg van externe inmenging in het management van het bedrijf.

Bitmain zei in de aankondiging dat de vertraging in de zending het gevolg is van „externe inmenging in het management van het bedrijf“. Jihan Wu heeft naar verluidt de controle over de We account van het bedrijf dat de aankondiging deed. De Chinese fabrikant van de Bitcoin Lifestyle mijnbouwmachine biedt twee opties aan zijn klanten aan als compensatie voor vertragingen in de zendingen. De eerste optie biedt klanten de mogelijkheid om het bedrijf aan te schrijven met het verzoek om de leveringen te versnellen. Als klanten de apparatuur niet ontvangen na 60 dagen na het indienen van het verzoek, kunnen klanten vragen om een terugbetaling.

De tweede optie biedt klanten contante waardebonnen die gelijk zijn aan de theoretische inkomsten uit de mijnbouw tussen nu en de feitelijke leveringsdatum. Deze cashcoupons kunnen worden gebruikt om te betalen voor toekomstige orders. Beide opties kunnen echter niet samen worden uitgeoefend.

Medeoprichters van Bitmain blijven vechten voor macht.

Medeoprichters van Bitmain Jihan Wu en Micree Zhan zijn momenteel bezig met een bittere strijd om de controle over het bedrijf. De twee medeoprichters bezaten en runden het bedrijf samen gedurende vele jaren, maar Zhaan werd in oktober vorig jaar door Wu abrupt uit het bedrijf gehaald onder omstreden omstandigheden. Eerder dit jaar oordeelde een rechtbank in China in het voordeel van Zhaan, waardoor hij tot op zekere hoogte weer aan de macht kwam in het bedrijf. Zhaan bezit een belang van 37% in het bedrijf en heeft nu de controle over Bitmain’s Shenzhen-gebaseerde activiteiten overgenomen.